הטעם הבריא של הטבע – כל מה שצריך לדעת על הנוזל הזהוב
יתרונות בריאותיים שלא כדאי להתעלם מהם
השימוש בשמן המופק מזיתים אינו רק שאלה של טעם, אלא גם של בריאות. מחקרים רבים מצביעים על קשר ישיר בין צריכה קבועה של השמן הזה לבין ירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם. רכיבים טבעיים בו, כמו חומצות שומן חד-בלתי רוויות ונוגדי חמצון עוצמתיים, תורמים לאיזון רמות הכולסטרול ומסייעים בהפחתת תהליכים דלקתיים בגוף. מעבר לכך, צריכתו מקושרת להאטת תהליכי הזדקנות ולהגנה מפני מחלות כרוניות שונות, לרבות סרטן.
מהמטבח המקומי ועד העולמי – שימושים קולינריים מגוונים
הנוזל היקר הזה הוא הרבה יותר מתיבול פשוט. במטבח הים-תיכוני הוא תופס מקום של כבוד – בסלטים, תבשילים, אפייה, ואפילו טיגון עדין. טעמו הייחודי, שמשתנה לפי זן הזית והאזור בו גודל, מעניק לכל מנה עומק וניחוח בלתי נשכח. זנים מסוימים של שמן מצטיינים בפרופיל טעמים עשיר – מרירות קלה, חריפות עדינה וארומה טבעית שמרוממת כל מתכון.
איך יודעים שבחרתם נכון?
בחירה בשמן איכותי צריכה להיעשות בתשומת לב. תוויות המציינות “כתית מעולה” מעידות על תהליך כבישה קרה ואיכות שמירה גבוהה. כדאי לשים לב לתאריך הייצור, מקור הגידול, ולחפש תווי תקן מוכרים כמו DOP או IOC. אם ניתן – טעמו, ריחו וצבעו של השמן יכולים גם הם להעיד על איכותו, ממש כמו יין טוב.
הנחיות לשמירה מיטבית על איכות השמן
לאחר הקנייה, אחסון נכון הוא המפתח לשימור הערכים התזונתיים והטעם. מקום חשוך וקריר, הרחק ממקורות חום ואור, יספק תנאים אידיאליים. רצוי לבחור בבקבוקים כהים עם פקק אטום היטב, כדי למנוע חדירה של חמצן והשפעה של קרני השמש.
לא רק לאוכל – גם לטיפוח
מעבר לשימושו בבישול, יש לשמן זה תכונות נפלאות גם בטיפוח העור והשיער. הוא מרכך, מזין ומספק לחות טבעית. בקרמים, מסכות שיער וסבונים – הנוזל הזהוב מעניק מגע של טבע לכל שגרת טיפוח.
החקלאות האיכותית שמאחורי כל טיפה
בכניסה ליער גברעם, שוכנת חוות רעים – חווה חקלאית-תיירותית המתמחה בגידול זיתים. השיטה האורגנית בה הם פועלים, תוך שמירה קפדנית על איכות הסביבה והימנעות מחומרי הדברה כימיים, מביאה לתוצאה טהורה ובריאה. בחווה מתקיימים סיורים חווייתיים המלמדים את המבקרים על תהליך הגידול והייצור, ויש גם חנות מקומית עם מבחר תוצרת טרייה – כולל שמן זית 5 ליטר שמתאים לשימוש יומיומי ולמשפחות.

יש לכם שאלה?
דברו איתנו