זה לא רק שמן – זה סיפור של חדשנות ישראלית
בין אם אתם בשלנים ביתיים או שפים במטבח מקצועי, אתם כבר יודעים: לשמן הזית יש מקום של כבוד בכל מטבח ים־תיכוני. אבל יש סוג אחד, שמהרגע שטועמים אותו – יודעים שמדובר במשהו אחר לגמרי. לא רק בטעם, אלא גם בערך, ביציבות ובסיפור שמאחוריו.
הכול מתחיל עם זן ייחודי שפותח כאן, בישראל – כחלק מהחזון להקים חקלאות ציונית, חדשנית ומותאמת לאקלים המקומי. הזן הזה נולד ממחקר, אהבה לטבע וחתירה למצוינות. הוא משלב תכונות חקלאיות חזקות עם יכולת הפקת שמן יוצאת דופן – והוא הפך במהרה לאחד מהזנים המובילים בארץ ובעולם.
היתרונות הבריאותיים של שמן הזית ידועים כבר אלפי שנים, אבל הזן המדובר מביא איתו עוצמה נוספת: הוא עשיר בנוגדי חמצון, תורם לשמירה על איזון כולסטרול, תומך בבריאות הלב – וכל זאת תוך טעם נעים, עדין ופירותי. הוא נחשב לאידאלי גם לטיגון קל, גם לתיבול סלטים, ואפילו לשימושים קוסמטיים – הודות למבנה החומצות השומניות שבו שמזין את העור והשיער.
ומה לגבי המקור? כאן נכנסת לתמונה חוות רעים – חווה חקלאית־תיירותית הממוקמת בקצהו של יער גברעם, שפועלת מתוך אהבת הארץ והחזון של חקלאות ישראלית בת־קיימא. בחווה מקפידים על הדברה אורגנית בלבד, ללא ריסוסים כימיים, ותהליך הייצור כולו מתבצע מתוך איזון מדויק בין טבעי לתעשייתי. כל זית נקטף ידנית, נבחר בקפידה, ומעובד בתוך זמן קצר – כדי לשמור על הטריות והאיכות.
בזכות תנאי הגידול, שיטת ההפקה הקפדנית והמחויבות לעשייה מקומית, נוצר שמן שהוא לא רק טעים – הוא גם בעל סיפור: סיפור של קרקע, קהילה, בריאות והיסטוריה.
וכן – רק פעם אחת תמצאו במאמר הזה את הביטוי שמן זית ברנע, אבל מי שטועם – לא צריך יותר מזה.
סיכום שיווקי קצר:
אם אתם מחפשים טעם שאין לו תחליף, איכות שאתם יכולים לסמוך עליה, וחיבור אמיתי לאדמת הארץ – חוות רעים היא המקום בשבילכם.
לפרטים והזמנות: 050-311-6969
שמן עם ערכים, ארומה ונשמה.

יש לכם שאלה?
דברו איתנו