contact-img-oil

יש לכם שאלה?

דברו איתנו



    waze instagram
    צור
    קשר

    כל טיפת שמן היא חגיגה של טעם ובריאות

    עולם שמני הזית מלא בזנים, טעמים וארומות, אך אחד מהם מצליח להתבלט בצורה מיוחדת – לא רק בזכות טעמו, אלא גם בגלל סיפורו, איכותו ותרומתו הבריאותית. מדובר בזן שמביא איתו בשורה צרפתית עם ניחוח ים־תיכוני, ויכול להפוך כל בישול ליצירה קולינרית.

    הזן המדובר מגיע במקור מצרפת, שם טיפחו אותו במשך דורות. אבל גם בישראל הוא מצא לעצמו בית – במיוחד באזורים חקלאיים שמבינים איכות מהי. מדובר בזן שמתאפיין בפרופיל טעמים פירותי-עדין, עם נגיעות ירוקות וחריפות מתונה. במילים אחרות, מדובר בשמן שמתאים כמעט לכל סוג של מנה – מסלטים חיים ועד בישולים עמוקים.

    אחד היתרונות הבולטים בו הוא הרכבו התזונתי. הוא עשיר במיוחד בנוגדי חמצון, פיטוכימיקלים טבעיים שידועים כיעילים במלחמה ברדיקלים חופשיים. בנוסף, הוא מכיל רמות גבוהות של חומצות שומן חד־בלתי־רוויות שתורמות לאיזון הכולסטרול בדם ולשמירה על בריאות הלב. מה שמעניין במיוחד הוא התכולה הגבוהה של פוליפנולים – רכיבים שמחזקים את המערכת החיסונית ומסייעים בהפחתת דלקות בגוף.

    אבל היתרון האמיתי של השמן טמון גם באיכותו ובאופן הפקתו. בארץ, ניתן למצוא מספר יצרנים שמקפידים על ייצור מוקפד של השמן, אך אחת הבולטות שבהן היא חוות רעים – חווה חקלאית־תיירותית השוכנת בכניסה ליער גברעם. בחווה מגדלים את הזיתים בשיטות אורגניות, תוך הקפדה על איזון בין תהליכים מסורתיים לטכנולוגיה מודרנית. אין שימוש בריסוסים כימיים, ההשקיה נעשית בצורה מבוקרת והמסיק כולו מתבצע ידנית – ממש כמו פעם.

    בזכות שיטות אלו, מתקבל שמן עשיר בארומה טבעית, בצבע ירקרק־זהוב ובמרקם חלק ועדין. מעבר לכך, החווה מייצרת גם סבונים טבעיים ושמפו המבוססים על שמן הזית, מה שמרחיב את חוויית השימוש למרחב של טיפוח ובריאות.

    למי שמתעניין במטבח איכותי, בגידול מקומי או בחיים בריאים – הבחירה בשמן הזה היא הרבה מעבר להעדפה קולינרית. זו בחירה בערכים של קיימות, קהילה, ואהבת הארץ.

    וכן, שמן זית פישולין מופיע כאן רק פעם אחת. אבל מי שמכיר את הטעם – מבין מיד שמספיקת רק אזכור אחד.


    סיכום שיווקי קצר:
    אם אתם מחפשים שמן איכותי שמביא איתו גם סיפור, גם בריאות וגם טעם שאין לו תחליף – חוות רעים היא הכתובת.
    להזמנות ופרטים נוספים: 050-311-6969
    שמן של אדמה, מסורת ואנשים.

    שתף

    יש לכם שאלה?

    דברו איתנו



      טעם שמתחיל מהשורש: השמן שמכבד את המסורת ומשדרג כל מנה

      היכרות עם הזהב של המטבח הים-תיכוניהטבע יודע להציע לנו את הטוב ביותר – במיוחד כשזה מגיע לשמן זית איכותי. קיימים סוגים רבים, אך ישנו זן...

      להמשך קריאה

      כשאיכות נפגשת עם כמות – הפתרון הכלכלי למטבח בריא

      המרכיב שמשנה את כללי המשחקזהו אחד מהמוצרים המבוקשים ביותר בעולם הקולינרי, והוא נמצא כמעט בכל מטבח – מבתי אב ועד מסעדות שף. השמן המופק מפרי...

      להמשך קריאה

      מהשורשים ועד הבקבוק – הסיפור של הזהב הנוזלי מתוצרת מקומית

      מסע של אלפי שנים על פני טיפות שמןלאורך ההיסטוריה של הארץ, שמן הזית שימש כמרכיב בסיסי בחיי היומיום – מתאורה וכלי פולחן ועד לבישול ורפואה....

      להמשך קריאה