contact-img-oil

יש לכם שאלה?

דברו איתנו



    waze instagram
    צור
    קשר

    מהשורשים ועד הבקבוק – הסיפור של הזהב הנוזלי מתוצרת מקומית

    מסע של אלפי שנים על פני טיפות שמן
    לאורך ההיסטוריה של הארץ, שמן הזית שימש כמרכיב בסיסי בחיי היומיום – מתאורה וכלי פולחן ועד לבישול ורפואה. השימוש בו מתועד עוד מתקופת התנ”ך, והוא היווה נכס יקר ערך, גם מבחינה תרבותית וגם כחלק בלתי נפרד מכלכלת האזור. מורשת זו נמשכת עד ימינו, כשהמוצר האהוב זוכה לעדנה מחודשת בזכות האיכויות הבריאותיות והקולינריות שלו.

    איך זה קורה – תהליך ההפקה המסורתי והמדויק
    הדרך אל בקבוק השמן מתחילה כבר בשלב הקטיף, בו כל פרי נאסף בקפידה. לאחר מכן מועברים הזיתים אל בית הבד, שם הם עוברים ריסוק עדין וסחיטה בטמפרטורה נמוכה. שיטה זו – כבישה קרה – מבטיחה שמירה על הרכיבים התזונתיים, הארומה והטעם הטבעי של השמן.

    בריאות שמקורה בטבע
    הנוזל הזהוב נחשב לאחד המרכיבים הבריאים ביותר בתזונה הים-תיכונית. הוא מכיל חומצות שומן חד-בלתי רוויות, נוגדי חמצון טבעיים וחומרים אנטי-דלקתיים המסייעים בהגנה על הגוף. בין יתרונותיו: שמירה על תפקוד לב תקין, ויסות כולסטרול, טיפוח עור ושיער, חיזוק מערכת החיסון ואף תמיכה בפעילות מוחית.

    טעם שמרומם כל מנה
    בין אם מדובר במטבח מסורתי ובין אם במנות מודרניות, קשה לדמיין בישול ללא השמן הזה. הוא מצוין לטיגון עדין, לתיבול טרי של סלטים, להכנת מאפים, מרינדות ורטבים – ומוסיף עומק לכל טעם. השימוש בו לא רק משביח את המנה אלא גם תורם להרכב תזונתי מאוזן ובריא.

    כך תזהו איכות אמיתית
    כדי ליהנות מהמוצר הטוב ביותר, כדאי לשים לב לכמה פרטים חשובים: תווית המוצר – האם הוא כתית מעולה? מה מקורו? מהו תאריך הייצור? בנוסף, כדאי לשים לב לטעם הפירותי, לריח הרענן ולצבע הזהוב-ירקרק של השמן. אלו כולם סימנים לשמן טרי, טבעי ואיכותי.

    העולם מגלה את האיכות המקומית
    תעשיית השמן המקומית התפתחה רבות בשנים האחרונות. יצרנים משלבים מסורת עתיקה עם טכנולוגיה מודרנית, והתוצאה – מוצר שמככב גם בזירה הבינלאומית. פרסים בתחרויות יוקרתיות, ביקוש הולך וגדל ועניין עולמי – כל אלו מעידים על המוניטין האיכותי שצבר לעצמו שמן זית ישראלי.

    סיפור הצלחה ישראלי – חוות רעים
    בכניסה ליער גברעם שוכנת חוות רעים – חווה משפחתית המשלבת חקלאות, תיירות וחזון ציוני ירוק. בזכות שיטות גידול טבעיות וללא ריסוסים, מייצרת החווה שמן עשיר, זיתים מעולים, וגם מוצרי טיפוח טבעיים כגון סבונים, שמפו ומשחות. השילוב בין אהבת הארץ, איכות חקלאית ושמירה על הסביבה – הופך את חוות רעים למודל של חדשנות מקומית עם שורשים עמוקים.

    שתף
    post-image

    יש לכם שאלה?

    דברו איתנו



      טעם שמתחיל מהשורש: השמן שמכבד את המסורת ומשדרג כל מנה

      היכרות עם הזהב של המטבח הים-תיכוניהטבע יודע להציע לנו את הטוב ביותר – במיוחד כשזה מגיע לשמן זית איכותי. קיימים סוגים רבים, אך ישנו זן...

      להמשך קריאה

      כשאיכות נפגשת עם כמות – הפתרון הכלכלי למטבח בריא

      המרכיב שמשנה את כללי המשחקזהו אחד מהמוצרים המבוקשים ביותר בעולם הקולינרי, והוא נמצא כמעט בכל מטבח – מבתי אב ועד מסעדות שף. השמן המופק מפרי...

      להמשך קריאה

      כל טיפת שמן היא חגיגה של טעם ובריאות

      עולם שמני הזית מלא בזנים, טעמים וארומות, אך אחד מהם מצליח להתבלט בצורה מיוחדת – לא רק בזכות טעמו, אלא גם בגלל סיפורו, איכותו ותרומתו...

      להמשך קריאה