הטעם שמביא את הטבע לצלחת שלך
שמן זית מהווה בסיס בתזונה הים תיכונית הידועה בסגולותיה לבריאות טובה. התזונה הים תיכונית מבוססת על שימוש רב בירקות ופירות, כאשר הזית הנחשב אף הוא לפרי ושמן הזית דומה יותר במהות שלו למיץ פירות טבעי מאשר לשמן המופק מזרעים כמו שמן קנולה או שמן חמניות. לכן, שמן הזית נחשב בריא במיוחד כל עוד זהו שמן זית איכותי המופק בכבישה קרה, כלומר אין שימוש בחימום לצורך עצירת השמן אלא הפעלת לחץ בלבד בדומה לסחיטת מיץ מפרי. כאשר בוחרים שמן זית חשוב לבחור שמן זית איכותי אשר שומר על סגולות הזיתים בצורה הטובה ביותר.
איך לבחור שמן זית איכותי
כאשר מגיעים למדף בסופר לא פשוט לדעת מה נחשב שמן זית איכותי ומה פחות. היום, לאור המחסור הגדול בשמן זית הנובע מיבול נמוך בשנים האחרונות בכל אגן הים התיכון, ישנם על המדף גם שמני זית מיובאים שאינם איכותיים, כולל כאלה שאינם מיועדים לאכילה אלא למאור או כאלה בהם שמן זית מהול עם שמן מסוג אחר. לכן, לבחירת שמן זית איכותי בחרו קודם כל שמן זית ישראלי שעליו תו איכות של ענף הזית במועצת הצמחים. תו זה מהווה חותמת לאיכות ולכך שהכתוב על הבקבוק אכן נכון. מעבר לכך, לא חייבים לקנות שמן זית רק בסופר. ישנם בתי בד קטנים המייצרים שמני זית איכותיים בתהליך מוקפד בו ניתנת תשומת לב לכל בקבוק. שמנים אלה נמכרים דרך אתר המקום או בחנויות מקומיות. כדאי להרחיב את האפשרויות.
כתית, כתית מעולה- מה ההבדלים?
שמן זית איכותי הוא שמן המיוצר בכבישה קרה ומוגדר בתור שמן כתית מעולה. כאמור, כבישה קרה שומרת על חומר הגלם בצורה הטובה ביותר והעיבוד הוא מינימלי. המושגים כתית או כתית מעולה קשורים לרמת החמיצות של השמן. לא מדובר על טעם חמוץ אלא על אחוז חומצות שומן חופשיות. בכתית מעולה החמיצות היא עד 0.8%. בשמן כתית החמיצות היא עד 2% כשיכולים להיות פגמים קטנים נוספים בבשמן. שמן זית מזוכך נעשה בצורה דומה לשמן המופק מזרעים, תהליך הכולל חימום ולכן הוא באיכות ירודה ביחס לשמן כתית וכמובן ביחס לשמן כתית מעולה.
חוות רעים שבחבל הבשור מייצרת שמני זית בוטיק באיכות מעולה מזנים שונים של זיתים ובמגוון תיבולים. מוזמנים ליצור קשר או להזמין באתר
יש לכם שאלה?
דברו איתנו